Zdravstvene koristi i antialergijsko delovanje centralnog sistema za usisavanje - izbacite alergije!

Centralni sistem za usisavanje jedan je od najefektnijih uređaja za odstranjivanje štetnih alergena kao što su grinje i njihovi izmeti, razne bakterije i ostale prljavštine. Redovno čišćenje vaših tepisona, tepiha, tapiciranoga nameštaja ili zavesa smanjuje prisutnost alergena u vašem domu.

Uzgred: Jeste li znali da grinja veličine od 01, do 0,5 mm živi od 2 do 4 meseca i proizvede do 200 više izmeta nego što je njena težina? Da li ste znali da je grinja  najčešći uzrok alergije i značajan uzrok napada astme? Dakle, izbor centralnog sistema za usisavanje je ulaganje u vaše i zdravlje vaše porodice.

         

Takođe, kućna prašina, koja je sastavni deo naše kuće predstavlja uzrok alergiJe. Sastoji se od organskih čestica (peruti, kose, ostataka hrane, mrtve kože, gljivica i spora, polena, izmeta grinja) i neorganskih čestice (raznih kamenčića, peska, mineralnih vlakana, produkata sagorevanja, pepela i slično). Čovek svakog sata udiše  0,5 m3/h vazduha i udisanje štetnih čestica iz atmosfere se ne može izbeći.

Podizanje i protok vazduha, što se stvara usisavanjem običnim usisivačem ili njegovim nastavcima omogućava, da se veliki broj sitnih grinja i njihovih izmeta vrati u prostor. Ključno je izbaciti i sprečiti ponovno naseljavanje onečišćivača u vaš dom u namanjem obliku. Vrećice i filteri do neke mere uspevaju u tome, ali samo dok su novi i čisti, ali čak ni tada ni približno efektno kao centralni sistem za usisavanje koji ima spoljašnji odvod vazduha.

Danas znamo da uobičajena usisna vrećica dopušta mikroskopskim, štetnim česticama prolaz kroz osnovnu filtraciju vazduha, iako industrija razvija nove vakumske filtere, koji zadržavaju male nevidljive čestice isto kao i velike, vidljive.

U vakumskoj filtraciji u proteklim godinama dostignut je značajan napredak, ali filtracija je još uvek kompromis. Sa jedne strane usisivačima treba maksimalan protok vazduha za maksimalno čišćenje, s druge strane jači protok vazduha lakše probija i filter.
Kod običnih usisivača filterske vrećice sprečavaju većoj prljavštini da se ponovno rasprši u prostoriju nakon što je usisavač već pokupio. Ali, usled pritiska vazduha mikroskopski delovi prljavštine se vraćaju u naš dom.

Centralni sistem za usisavanje ne upotrebljava vrećice, sav se filtrirani vazduh izbacuje iz objekta, zato je učinak čišćenja 100%. Sabirnik prljavštine čistite dva do tri puta godišnje. Za sprečavanje ponovnog kruženja škodljivih, mikroskopskih čestica, preporučuje da se to učini izvan vaše kuće.

Kod automatskog centralnog sistema za usisavanje na vodu nečistoće se direktno ispuštaju u kanalizaciju. Takav sistem  od vas ne zahteva nikakvo održavanje u smislu čišćenja ili pražnjenja sabirne posude, sa druge strane ima najširi spektar upotrebe.

Pročitajte više o delovanju centralnog sistema za usisavanje.


Vpis na mailing listo
To polje pustite prazno: